Vincent Girardin

Vincent Girardin, rođen je sa strašću prema vinu. 1980 godine, u 19-toj godini, Vincent sin porodice vinogradara čiji koreni potiču iz 17-og veka, sa sedištem u mestu Santenay, odlučio je da proizvodi vino sa 2 hektara vinograda, koje je nasledio od svojih roditelja. Od najranije mladosti Vinsent je imao strast prema gajenju vinove loze i pravljenju vina. Kvalitet njegovih vina vrlo brzo su prepoznali poznavaoci širom sveta, i to mu je omogućilo da proširi svoju delatnost, usredsređujući se prvenstveno na velika bela i crvena vina vinogorja Ko de Bon ( Cote de Beaune ).

Kako bi se nosio sa sve većom tražnjom za svojim vinima, razvio je novi pristup u Burgundiji, kupovao je grožđe od proizvođača koji su delili sa njim istu filozofiju i visoke standarde u uzgajanju grožđa. U godinama između 1980 I 1990 g njegova strast i radoznalost naterali su ga da isproba sve vinarske tehnike koje su se u to doba koristile. Tek u ranim 2000-im dolaskom u njegov tim za glavnog enologa Erika Germana (Eric Germain ) počele su duboke promene. Odlučili su da se koncentrišu na suštinu vina, i tako definisali “izraz velikih teroara Burgundije”. Rođen je novi stil čistih vina, koji su priznali svi ostali vinari iz Ko de Bona.

Vinarija Vincent Girardin proizvodi vina od najkvalitetnijeg grožđa, koje dolaze iz 9 prestižnih lokaliteta Cote de Beaune: Meursault, Puligny Montrachet, Chassagne Montrachet, Saint Aubin, Santenay, Savigny Les Beaune, Aloxe Corton, Volnay and Pommard.

Smeštena u Mersou (Meursault ), godišnja proizvodnja je oko 450.000 boca, od čega je 70% belih i 30% crvenih vina.
Sva Girardinova vina napravljena su od grožđa iz vinograda, koji se uzgajaju na principima održive poljoprivrede. Već nekoliko godina u ovoj vinariji sprovode I podržavaju “Tres Haute Couture” kodeks vinogradarskih praksi koji podrazumeva:
Uzgoj bez herbicida ili pesticida
Duboko oranje
Upotrebu prirodnih komposta sa farmi iz Burgundije
Visoko treliranje za bolju fotosintezu I provetravanje vinove loze
Ručna berba sa sortiranjem u vinogradu i prostoriji za prijem grožđa u vinariji
Da bi se postigao najbolji mogući kvalitet vina primenjuju se sledeće vinoadarske tehnike:
Orezivanje vinove loze u cilju smanjenja prinosa po čokotu
Razumna poljoprivreda koja favorizuje organske proizvode prilikom zaštite loze (sumpor, bakar)
Vincent Girardin I Eric Germain poznaju svaku vinovu lozu i parcelu svojih vinograda. Na ovaj način oni imaju savršenu kontrolu nad proizvodnjom vina i mogu obezbediti najbolji mogući kvalitet kroz duboko poštovanje burgundskih teroara. Upravo taj lični dodir, mešavina velikodušnosti, ravnoteže i elegancije svrstava velika vina Vincent Girardin među najbolja vina Burgundije.

Cilj Vinsent Girardina je da kroz vina, prikaže sjaj i individualnost najpoznatijih teroara Ko de Bona ( Cote de Beaune), ističući značajno prisustvo krečnjaka u zemljištu, koje rezultira vinima prekrasne svežine I mineralnosti.
Bilo da se radi o velikim vinima Mersoa ( Grand Vin Meursault ) ili velikim vinima Pulinji Monrašea (Grand Vin Puligny-Montrachet ) ili bilo kojim drugim velikim vinima Vinsent Girardina, sva su napravljena uz posvećenost istim principima najprirodnije moguće vinifikacije:
Upotreba najkvalitetnije opreme u primeni tradicionalnih metoda za postizanje najboljeg prirodnog izraza teroara.
Spora fermentacija autohtonih kvasaca prirodno prisutnih na grožđu
Dugo sazrevanje vina na finom talogu u hrastovim buradima iz najboljih šuma Francuske
Poštovanje lunarnog kalendara za sve faze procesa vinifikacije I flaširanja, kako bi se sačuvao što veći deo energije teroara
Vrhunski kvalitet belih vina Vincent Girardina proizilazi iz njihove finoće i vrhunske aromatične čistoće, iz ravnoteže bogatstva i glatkoće sa svežinom i živahnošću. Crvena vina su voćna i veoma elegantna, sa mekanim taninima.

Set Descending Direction
Set Descending Direction
Copyright 2023 vino.rs. Design by Smart Web.