Salon

SALON

 Ovo je priča o jednini. Jedan šampanjac, jedna sorta, iz jedne berbe, proizveden iz jednog vinogorja ( Cote des Blancs ) i jednog sela ( Le Mesnil-sur-Oger ), kreacija jednog čoveka.

Postoji samo jedan SALON !

Prvi Salon šampanjac nastao je 1905 g. Bila je to kreacija g.Eugen-Aime Salona, jedinstvenog čoveka, sa nepokolebljivom ambicijom. Veliki zaljubljenik  u šampanjac i očaran teroarom Le Mesnila stvorio je šampanjac po svome srcu, za ličnu potrošnju – jedinstveni  Blan de Blancs, od 100% šardonea .

1920 g osnovao je Šampanj kuću, i počeo da deli svoje stvaralaštvo sa celim svetom. Salon šampanjac  je u to vreme bio revolucionaran, jer je poticao samo od jedne sorte grožđa šardone. Nijedna Šampanj kuća do tada nije prodavala šampanjac iz samo jedne berbe.  Na osnovu toga je g. Eugen-Aime Salon postao pionir stila Blan de Blancs I vintaž šampanjaca.

Otkako je berba iz 1928 g Salonu donela jednoglasno priznanje svih poznavalaca vina, g. Eugen-Aime Salon postavlja beskompromisne standarde, koji se i danas primenjuju : vino se pravi samo u izvanrednim berbama, količine su ograničene, a procesi vinarstva ostaju nepromenjeni.

Salon šampanjac se pravi od najboljeg grožđa šardonea, koje potiče sa 1 hektara vinograda, koji se zove “bašta Salona” I 19 drugih Grand Cru parcela površine 9 hektara, iz sela  Le Mesnil-sur-Oger. Karakterističan voćni stil kuće dolazi iz super koncentisanog  prinosa veoma starih loza.

Salon je prava retkost sa maksimalnom proizvodnjom od 60,000 boca, koje uvek nestaju u podrumima kolekcionara. To je jedini šampanjac na svetu koji se ne proizvodi svake godine ( prosečno se pravi 3 puta u toku decenije ). Od osnivanja vinarije do danas, proizveden je samo 42 puta.

Vina u podrumu odležavaju u proseku 10 godina, nakon čega konačno počinju da otkrivaju svoju složenost I finoću. Nakon toga, bez problema mogu da odležavaju u podrumima srećnika još 20 ili 30 godina.

Salon šampanjac je nasleđe neprekidne portage za lepotom, simbol velikodušnosti I trajne ljudske želje da podelimo sa drugima svoju najsvečaniju kreaciju.

Pogledaj proizvode "Salon"
Set Descending Direction
  1. Salon "Le Mesnil" Blanc de Blancs Brut Champagne

     
    0,75 l
    66.900,00  RSD
Set Descending Direction
Copyright 2021 vino.rs. Design by Smart Web.