Philipponnat

Philipponnat

Prošlo je skoro  pet vekova, tačnije od 1522. godine, da je porodica Philipponnat imala parcele vinove loze u zemljama francuske regije Šampanj. 28.07.1967 g  tadašnji vlasnik Pjer Filipona (Piere Philipponnat ) je registrovao porodični grb, koji je I danas simbol ove šampanj kuće. Nakon što su se etablirali kao vlasnici vinograda, sredinom 19 veka familija Filipona je počela da stvara vlastiti šampanjac.1910 g kupili su podrume iz 18 veka, i nad njima napravili svoju šampanj kuću. 1935 Pjer Filipona je kupio Clos de Goisses, najčuveniji ograđeni vinograd od 5,5 hektara, u celoj Šampanji. U potpunosti je obnovio ovaj izuzetni vinograd, sa zemljištem od krede i padinama okrenutim prema jugu, sa pogledom na reku Marne..

Kuća Filipona (Maison Philipponnat ) je smeštena u Mareuil-sur-Ai, selu Premier Cru apelacije, u dolini reke Marne ( Vallee de la Marne), koje se nalazi istočno od drugog grada po veličini u Šampanji, Eparnea ( Epernay ), Maison Philipponnat trenutno u posedu ima preko dvadeset hektara vinograda, koji se gotovo u potpunosti uzgajaju s pino noarom i prostiru u Grand Cru i Premier Cru apelacijama.

 U podrumu, kao što je tradicija Filipona, za “rezervna vina” tj. vina koja se dodaju vinima iz ovogodišnje berbe, koristi se metoda starenja Solera koja podrazumeva da se vino nakon sazrevanja najmanje 3 godine  u hrastovim bačvama i u kome se nalaze delovi vina iz svake prethodne berbe, dodaje svežim vinima u proporciji 20-30 %, kako bi se zadržao trag svake berbe.

Polazeći od Kraljevske Rezerve Brut (Royal Reserve Brut ), pa sve do Blan de Noara ( Blanc de Noir ) i Cuvee 1522 , "tajne", Solere, koju su prenosili vekovima, od glavnog podrumara do glavnog podrumara, Filipponnat  je postao jedna od najprestižnijih kuća celog Šampanjca. Prenoseći znanje nasleđeno od prethodnika, Philipponnat je i dalje posvećen poštovanju najstarijih tradicionalnih vrednosti, kako bi s jedne strane razvio originalna i vrhunska vina, a istovremeno i velikodušana. i jednostavna.

Pogledaj proizvode "Philipponnat"
Set Descending Direction
 1. Philipponnat Royal Reserve Brut Champagne

   
  0,75 l
  5.990,00  RSD
 2. Philipponnat Royal Reserve "Non Dose" Brut Champagne

   
  0,75 l
  5.990,00  RSD
 3. Philipponnat Blanc de Noirs Extra Brut Champagne

   
  0,75 l
  9.300,00  RSD
 4. Philipponnat "Clos des Goisses" Extra Brut Champagne

   
  0,75 l
  46.900,00  RSD
Set Descending Direction
Copyright 2021 vino.rs. Design by Smart Web.