Matalj

Matalj

Proizvođači

Italija

Nemačka

Francuska

Španija

Madjarska

Slovenija

Hrvatska

Izrael

Čile

Argentina

0

Srbija

Bosna i Hercegovina

Grčka

Holandija

Novi Zeland

Austrija

Crna Gora

Portugal

Japan

Makedonija

Škotska

Vinarija Matalj

Dve godine uzastopno najbolje vino Srbije i apsolutni balkanski šampion iz Sofije, to je odlika kaberne sovinjona iz relativno mlade vinarije Matalj. Novi savremen objekat biće otvoren 2018. godine.

Ova porodična vinarija koja godišnje proizvede oko 35.000 boca vina premijum kategorije krajem 2017. godine se uselila u potpuno nove prostorije daleko većeg kapaciteta na položaju Bukovo iznad Negotina u okviru koje će biti i velika degustaciona dvorana dok je objekat okružen manjim vinogradom autohtonih sorti.

Specifična mikroklima mihajlovačkog podneblja na terasi iznad Dunava učinila je 12 hektara vinograda na nanosima šljunka, peska i gline pravim uzletištem za vrhunski merlo, šardone i sovinjon blan. U Rajačkom vinogorju i selu Tamnič na još pet hektara vinograda Kremenjača uspevaju čuveni kaberne za vino Kremen i merlo.

Nikola Mladenović je diplomirani tehnolog koji je 2007. godine u rodnoj Negotinskoj krajini pokrenuo projekat sadnje vinograda kako bi nastavio vekovnu tradiciju uzgoja loze u porodici Mladenović.

Paleti vrhunskog šardonea i sovinjona, te šampionskom kaberneu, vlasnik vinarije hrabro dodaje zaboravljene autohtone sorte bagrinu i začinak koje je po prvi put proizveo u sortnom obliku krajem 2017. godine iz sopstvenih nasada. Proizvodnja u novoj vinariji na Bukovu predstavlja novu etapu razvoja.

PREPORUKA VINO.RS

Kremen kamen

Berba ovog vina iz 2012 proglašena je za najbolje vino Balkana 2015. godine u Sofiji, dok je berba iz 2011. godine ponela 2013. godinu titulu najboljeg srpskog vina na Velikom testu Vino.rs. U pitanju je izuzetno ekstraktivan ali i krajnje moderan kaberne. Odraz specifičnog teroara, hladnih noći i vrelih dana, te najboljeg grožđa iz vinograda nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Razno crno voće, mnogo začina, prefinjena struktura sa razumnih 14% alkohola oduševiće uz divljač, kozje sireve ili meditativno.

Kremen kamen 2013 izabran je za najbolje crveno vino Srbije u 2017. godini po izboru redakcije Vino.rs

Pogledaj proizvode "Matalj"
Set Descending Direction
 1. Matalj Sauvignon Blanc

   
  0,75 l
  870,00  RSD
 2. Matalj Chardonnay

   
  0,75 l
  1.129,00  RSD
 3. Matalj Rose Dušica

   
  0,75 l
  779,00  RSD
 4. Matalj Crna Tamjanika

   
  0,5 l
  1.079,00  RSD
 5. Matalj Kremen Cabernet Sauvignon

   
  0,75 l
  1.399,00  RSD
Set Descending Direction
Copyright 2021 vino.rs. Design by Smart Web.