Markowitsch

Markowitsch Vinarija

Vinarija Markowitsch nalazi se u opšini Gottlesbrunn, u vinskoj regiji Carnuntum. To je jedinstvena regija u Donjoj Austriji ( Niederösterreich ) zbog svojih klimatskih uslova, na koje utiče reka Dunav.

  Vlasnik vinarije je g.Gerhard Markowitsch, koji se smatra jednim od osnivača “čuda od crvenih vina” na ovom području. Savršena ravnoteža između autentičnosti i profesionalizma dovela je ovog vinara na vrh vinske elite. Njegov cilj da beskompromisno teži pravljenju vrhunskih vina, krunisan je 1999 g nagradom  “ Vinar Godine “ od strane Falstaff , najuglednijeg vinskog magazina u Austriji .

Porodica Marković ( Markowitsch ) vuče korene sa naših prostora, a Gerhard je već treće koleno potomaka koji su se doselili u ovu divnu regiju . Farma porodice Marković ( Markowitsch ) bila je klasična mešovita poljoprivreda do 1990 g. sa tek nekoliko redova vinove loze na imanju.  Strast prema vinu pojavila se tek ulaskom u posao Gerharda Markowitscha.

Danas vinarija Markowitsch u svom posedu ima 39 hektara vinograda, na prestižnim lokalitetima Schuttenberg, Rosenberg, Scheibner, Kirchweingarten i Aubuhl  u regionu Carnuntum. Od ukupnih zasada 75% čine crvene sorte grožđa zweigelt, blaufränkisch, merlot I cabernet sauvignon, dok se bele sorte grožđa gruner veltliner, chardonnay i sauvignon blanc nalaze na površini od 25% svih vinograda.

Vinogradi su postavljeni na brežuljcima, nadmorske visine 180-300 m, koje su prvobitno more, a zatim vijugavi Dunav formirali milionima godina. Svaki od ovih brežuljaka ima svoju jedinstvenu geološku istoriju. Zemljište je sastavljeno od krečnjaka, gline, šljunka, peska i sedimenata iz davnih mora.

Iako su Rubin Carnuntum od zweigelta I Carnuntum Cuvee jedna od Markovićevih najpoznatijih i najuspešnijih vina, njegova vrlo lična ljubav pripada osetljivom i kapricioznom pino noaru. Ovo vino pokazuje s koliko instikta za sortu, s koliko poštovanja za poreklo i sa koliko znanja o sortama iz celog sveta, Gerhard pristupa pravljenju vina. Nije više iznenađenje da je njegov pinot noir jedan od najboljih na svetu.

Kako bi najboljem grožđu mogli ponuditi savršene uslove i posle berbe, Gerhard I Cristine Marković ( Markowitsch ) izgradili su 2001 g jednu od najmodernijih vinarija u Austriji. Prepoznatljiva Markowitsch vina proizvode se ovde na više od 2000 m kvadratnog prostora. Rad sa vinima odvija se na dva nivoa vinarije. Od trenutka presovanja do završene fermentacije, vino se nalazi u nivou zemlje u čeličnim tankovima. Nakon toga vina se slobodnim padom spuštaju u drvene bačve I barike, gde odležavaju narednih 12 do 36 meseci na konstantnoj temperaturi.

Pogledaj proizvode "Markowitsch"
Set Descending Direction
 1. Markowitsch Carnuntum Cuvee

   
  0,75 l
  1.490,00  RSD
 2. Markowitsch Blaufrankisch

   
  0,75 l
  1.620,00  RSD
 3. Markowitsch Rubin Carnuntum

   
  0,75 l
  2.090,00  RSD
 4. Markowitsch Pinot noir

   
  0,75 l
  2.300,00  RSD
Set Descending Direction
Copyright 2021 vino.rs. Design by Smart Web.