Lanson

Lanson

Jednu od najstarijih kuća šampanjca, Lanson, osnovao je  1760. godine Francois Delamotte, magistrat iz Remsa (Reims ). Vekovima u posvećenoj potrazi za savršenstvom, Lanson je postao jedan od najboljih proizvođača šampanjca, koji donosi radost ljudima širom sveta. Stalno razvijajući jedinstveni stil, I osvajajući brojne nagrade tokom godina, Lanson je između ostalog, postao I zvanični šampanjac  britanskog dvora. Ova snažna veza sa Velikom Britanijom dodatno je učvršćena 1937 g, kada je vlasnik, u to vreme Victor Lanson svoj  tada najbolji  suvi šampanjac  nazvao “Black Label” u čast  najvećeg tržišta Lansona. Već više od 40 godina , Lanson je takođe zvanični šampanjac, Vimbldona ( Wiimbledon )najpoznatijeg I najprestižnijeg teniskog turnira na svetu.

Malteški krst, koji je zaštitni znak porodice Lanson, datira iz 1798 g, kada je sin osnivača, tada član malteškog reda, odlučio da postavi krst, u slavu Malteškog reda, kao porodični grb Lansona. Od tada je taj simbol uklesan na svakoj etiketi  Lanson šampanjca.

Danas je Lanson jedan od najpoznatijih šampanj kuća na svetu,  poseduje 57 hektara vinograda, od kojih se većina nalaze u Grand Cru I Premier Cru apelacijama. Njihovi šampanci prodaju se u više od 80 zemalja na svetu.

Stil Lanson šampanjca  je bogat I moćan, a u isto vreme svež I energičan, zahvaljujući tradicionalnim tehnikama vinarstva. Izborom da ne koriste malolaktičku fermentaciju, njihovi šampanjci naglašavaju bogat voćni karakter, svežinu I optimalan razvoj ukusa vina, omogućavajući berbama da sazrevaju u potpunosti I razvijaju intenzivne palete aroma.

Lanson obavezno na bocama šampanjca prikazuje datume degožmana (degorgement ), jer smatraju da  ta informacija omogućava bolju procenu kvaliteta šampanjca.

Lansonova šampanj kuća nalazi se u srcu Remsa, gde poseduje impresivne podrume sa najmodernijom opremom za proizvodnju šampanjaca. Ispod podruma za proizvodnju, protežu se lavirinti tunela od 22 km, u kojima u miru odležavaju vina, spremajući se da postanu najkvalitetniji šampanci na svetu.

Inspirisan prirodom Maison Lanson se obavezao na ekološke vinogradarske prakse, poštujući prirodnu ravnotežu u zemlji I biljkama. Veoma su ponosni, jer su prvi u Šampanji uspostavili kolektivnu strukturu održivog vinogradarstva.

Pogledaj proizvode "Lanson"
Set Descending Direction
 1. Lanson Black Label Brut

   
  0,75 l
  5.100,00  RSD
 2. Lanson Black Label Brut Champagne slim

   
  0,2 l
  1.740,00  RSD
 3. Lanson Black Label Brut Champagne Magnum

   
  1,5 l
  12.690,00  RSD
 4. Lanson Rose Label Brut Champagne

   
  0,5 l
  6.990,00  RSD
 5. Lanson Gold Label Brut Champagne

   
  0,75 l
  8.950,00  RSD
 6. Lanson White Label Dry Sec Champagne

   
  0,75 l
  7.090,00  RSD
 7. Clos Lanson Brut Blance de Blancs Champagne

   
  0,75 l
  28.970,00  RSD
 8. Lanson "Extra Age" Brut Blanc de Blancs Champagne

   
  0,75 l
  8.490,00  RSD
Set Descending Direction
Copyright 2021 vino.rs. Design by Smart Web.