Jeremić

Jeremić Vinarija

Vinarija Beogradskog rejona, jedna od najuglednijih i najmodernijih na obalama Dunava, stvorena u spoju ljubavi prema vinu i muzici. Od početka čuvena po jednom od najboljih srpskih sovinjon blan vina, ali i moćnoj crvenoj kupaži Kanon.

Vinarija koja datira od 2010. godine danas je u završnoj fazi radova. Nalazi se u naselju Jugovo na ulazu u Smederevo, oivičena šumom iznad koje je jedan od vinograda. Izuzetno funkcionalna, odiše čistoćom forme i sadržaja sa velikim slobodnim prostorima. Mogla bi imati kapacitet i do pola miliona litara, ali je on zasad ograničen mladošću vinograda, tako da tankova i barika ima za godišnju proizvodnju između trideset i četrdeset hiljada litara.

Od ukupnih 11 hektara posađenih vinograda, nekih pet je u punom rodu. Merlo i sovinjon stari su sedam godina i dolaze sa poteza Beli breg iznad Dunava, dok sa poteza Senaja stiže sovinjon. Na potezu Jablanovac posađen je kaberne koji je ranije dolazio iz otkupa, malbek, smederevka i još mnogo toga. Prava lozna ogledna laboratorija. Jedino se pti verdo za roze dobavlja iz kooperative.

Slavoljub Jeremić, vinar i veliki ljubitelj muzike, otac troje dece, rođen je u Smederevu. Iako su Jeremići porodično proizvodili vino za sopstvene potrebe, Slavoljubov vinski put započeo je zvanično tek 2010. godine. Tiho i nenametljivo, dopustio je da njegove etikete Sonata i Kanon maltene same prokrče put do najviših svetskih ocena i uspeha. Danas se s puno uspeha bori da Beograd i njegovo vinogorje utisne na kartu najboljih srpskih vinskih rejona.

Vina vinarije Jeremić iz godine u godinu sve su bliža srpskom vrhu, a cenama konstantno privlačna najširim slojevima kupaca. Njegov sovinjon Sonata 2016 proglašen je za najbolje belo vino Srbije 2017. godine, a kupaža merloa i kabernea Kanon Superior 2011 ovenčana je zlatima u Beču na AWC i u Bergamu, na italijanskom nadmetanju najboljih kabernea i merloa. Uz veoma ukusan roze Rondo postoji veoma jeftina ali i dobra linija vina Duet, kao i nova Icone linija vina iz najboljeg francuskog drveta Seguin Moro.

PREPORUKA VINO.RS

Pogledaj proizvode "Jeremić"
Set Descending Direction
 1. Jeremić Duet

   
  0,75 l
  549,00  RSD
 2. Jeremić Sonata

   
  0,75 l
  1.099,00  RSD
 3. Jeremić Rondo Rose

   
  0,75 l
  899,00  RSD
 4. Jeremić Kanon

   
  0,75 l
  1.489,00  RSD
 5. Jeremić Duet Bg Box

   
  5 l
  1.999,00  RSD
 6. Jeremić Merlot Terroire

   
  0,75 l
  3.000,00  RSD
Set Descending Direction
Copyright 2021 vino.rs. Design by Smart Web.