Imperator

Imperator

Prva organska vina u Srbiji

Organska Imperator vina iskren su izraz sorte vinove loze, podneblja na kojem se gaji kao i naše vizije povratka prirodi. Organska proizvodnja grožđa i vina, za nas je, viza za svetlu budućnost generacija koje dolaze, ali i pružanje čistog užitka onima koji u vinu uživaju danas.

Spojem dve ljubavi, prema istoriji i vinu nastalo je osam organskih vina nazvanih po rimskim imperatorima rođenim na našim prostorima. Vinograd, površine od oko 8ha smešten je na južnim padinama Fruške Gore gde je još pre XVII vekova rimski imperator Probus podigao prve zasade vinove loze van teritorije današnje Italije. Inspirisani istorijom, vinom i prirodom, prezentujemo vam selekciju naših belih i crvenih vina za svaku priliku.

Prvi organski sertifikovan vinograd u Srbiji je vinograd vinarije Imperator.

Površina ovog vinograda je 8ha
Godina sadnje: 2009, 2011, 2018, 2019.
Nadmorska visina: 164-146m
Sortiment: Traminac, Sauvignon blanc, Rajnski riesling, Merlot, Malbec, Cabernet sauvignon, Cabernet franc, Pinot noir, Prokupac, Sila, Italijanski rizling, Vranac.

Svaka sorta zasađena je u više različitih klonova, dok u mladom vinogradu iz 2018. godine po prvi put imamo i rezistentne klonove internacionalnih sorti vinove loze.

Ceo vinograd se vodi po strogim principima organske proizvodnje grožđa po zakonu Republike Srbije i EU uz primenu principa biodinamike. Očuvanjem čistog zemljišta verujemo da vinovoj lozi dajemo mogućnost potpuno prirodnog rasta i razvoja što joj omogućava rađanje ekološkog grožđa. Primenom biodinamike održavamo dobar energetski bilans vinograda, snagu i zdravlje vinove loze što se odražava na kvalitet i potencijal samog grožđa da daje velika vina. Verujući da se vina kreiraju pre svega u vinogradu, svo svoje znanje i pažnju posvećujemo upravo vinovoj lozi i zemljištu koje lozu hrani dajući i mikroklimi priliku da utka delić karaktera vinima iz godine u godinu.

Pogledaj proizvode "Imperator"
Set Descending Direction
 1. Gratianus Traminac

   
  0,75 l
  1.390,00  RSD
 2. Valerius Riesling

   
  0,75 l
  1.390,00  RSD
 3. Claudius Sauvignon blanc

   
  0,75 l
  1.390,00  RSD
 4. Flavius Traminac kasna berba

   
  0,5 l
  1.390,00  RSD
 5. Maximianvs

   
  0,75 l
  2.350,00  RSD
 6. Qvintillvs

   
  0,75 l
  2.470,00  RSD
Set Descending Direction
Copyright 2021 vino.rs. Design by Smart Web.