Elio Perrone

Elio Perrone je porodično vinsko imanje u vinogorju Asti u regionu Piemonte koje proizvodi vina Moscato d’Asti još od 19 veka.Imanje se nalazi u opštini Castaglione Tinella, i njime od 1989 g. upravlja bivši šampion u motokrosu Stefano Perrone. Ime Elio nose otac i sin vinara Stefana. Kako kaže Stefano ovo nas ime podseća da ostanemo povezani sa svojim korenima, a istovremeno se radujemo našoj budućnosti. Baš kao što je mene otac naučio, tako ću i ja učiti svoga sina Elia poslovima vinogradarstva i vinarstva.

Vinogradi površine 27 hektara nalaze se na dobro izloženim brdašcima na 360 m nadmorske visine. U vinariji se godišnje proizvede 250.000 boca najkvalitetnijeg vina Moscato d’Asti i Barbera.

Porodicu Perrone u Astiju nazivaju “enološka krojačka radnja” zbog njihove jedinstvene pažnje o detaljima vezano za svaku berbu, svako vino i svaku etiketu.

Stefano teži da bude u vinogradu, da posmatra lozu i proučava grožđe, tokom leta zamišljajući oblike koje će imati njegova vina nakon berbe. Vinarija je rođena sa Muskatom, dragocenim i delikatnim grožđem kome je potrebno puno pažnje, zato je svaki detalj u proizvodnji jako bitan.

Vina Elio Perrone su jedinstvena, svaka boca kreirana je sa ciljem da izrazi originalnu viziju ili neviđenu interpretaciju grožđa. Stefano želi da sa muskatom priča istoriju njegove porodice vodeći računa o vinima do poslednjeg detalja.

Pogledaj proizvode "Elio Perrone"
Set Descending Direction
 1. Elio Perrone Moscato d Asti DOCG

   
  0,75 l
  Country Flag Gift Gift
   Elio Perrone Moscato d Asti DOCG AKCIJA
  1.199,00  RSD 1.249,00  RSD
Set Descending Direction
Copyright 2021 vino.rs. Design by Smart Web.