Cesari

Cesari

Priča o svetskom uspehu vinarije Cesari počinje tridesetih godina prošlog veka, kada je Gerardo Cesari pokrenuo proizvodnju malog obima i ubrzo postao sinonim za dobro vino u regiji Veneto. Amarone kompanije Cesari bio je sedamdesetih godina prošlog veka među prvim italijanskim vinima koje je bilo moguće kupiti na svih pet kontinenata, a sve zahvaljujući entuzijazmu Franca Cesarija, sina osnivača, koji je čvrsto odlučio da stvori savršeni Amarone, koji bi mogao da se nadmeće sa najboljim italijanskim i svetskim crvenim vinima. Tradicionalno, Amarone dobija se od tri četvrtine grožđa sorte Corvina Veronese, dok preostalu četvrtinu čini Rondinalla, uz mali dodatak sorte Molinara.

Vinarija Cesari danas poseduje 100 hektara vinograda u oblastima Valpolicella i Lugana. Pod rukovodstvom Franca Cesarija, vlasnika i vinara, i Luigi Biemmea, enologa, vinogradi Bosan, Il Bosco, Jèma i Centofilari striktno se kontrolišu u svim fazama rasta grožđa i sve operacije se izvode strogo ručno, a svaki vinograd ima specifične karakteristike određene zemljišnim poreklom, klimom i izloženošću spoljnim uticajima.

Kompletan proces sušenja grožđa, koji traje od četri do pet meseci, kao i presovanje, fermentacija i prva prerada vina, odvija se u podrumu San Floriano. Prilikom ulaska u podrum, grožđe se pažljivo proverava, nakon čega počinje proces sušenja. Sofisticirana tehnologija omogućava pažljivu kontrolu nivoa vlažnosti i ventilacije podruma, čime se obezbeđuje da grožđe ostane savršeno zdravo.

Podrum Cavaion Veronese je noviji podrum sagrađen sa posebnom pažnjom, uzimajući u obzir sve elemente koji su vinu potrebni, a ponajviše period takozvanog odmora, jer je deo filozofije kompanije uverenje da je ova faza najznačajnija za razvoj ukusa i lični pečat svakog vina. Osim prerade, u ovom podrumu odvija se i flaširanje vina.

Vinarija Cesari je svoja izuzetna vina podelila u pet kategorija: Great Vintages, Single Vineyard, Traditional Vineyard, Clasicc, Varietal i Specialtes. Great Vintagas je najekskluzivnija serija Cesari vina, koja se proizvodi u vrlo ograničenim količinama, a u ponudi je vino dobijeno iz tri najbolje berbe u proteklih 25 godina. Ovako dobijena vina nose naziv Amarone della Valpolicella DOC Classico, relativno su retka i vrlo tražena. Jedno do tipičih Single Vineyard vina je Cento Filari, koje se dobija se od sorte Turbiana, uz mali dodatak sorte Chardonnay, dok se popularno vino Jema dobija od sotre Corvina, bez mešanja sa drugim sortama.

Pogledaj proizvode "Cesari"
Set Descending Direction
 1. Cesari Lugana Cento Filari

   
  0,75 l
  1.549,00  RSD
 2. Cesari Bardolino Chiaretto

   
  0,75 l
  820,00  RSD
 3. Cesari Valpolicella Clasicco Rajo

   
  0,75 l
  Country Flag
   Cesari Valpolicella Clasicco Rajo AKCIJA
  1.349,00  RSD 1.399,00  RSD
 4. Cesari Valpolicella Ripasso Superiore Mara

   
  0,75 l
  Country Flag
   Cesari Valpolicella Ripasso Superiore Mara AKCIJA
  1.699,00  RSD 1.799,00  RSD
 5. Cesari Amarone della Valpolicella Clasicco

   
  0,75 l
  4.560,00  RSD
 6. Cesari Amarone IL Bosco

   
  0,75 l
  6.299,00  RSD
 7. Cesari Amarone Bosan Riserva

   
  0,75 l
  8.099,00  RSD
Set Descending Direction
Copyright 2021 vino.rs. Design by Smart Web.