Cantine Ronco

Cantina Ronco

Cantina Ronco je jedan od skoro 30 brendova u sastavu velike CEVICO grupe, čije je sedište u gradu Lugo u Emiliji-Romanji. CEVICO poseduje čak 6.700 hektara vinograda u celoj Italiji, uglavnom u Romanji, na Siciliji i u Apuliji, uz tradiciju proizvodnje vina na svojim imanjima koja je duga preko 60 godina. Grupa ima čak 4.500 kooperanata koji proizvode na svojim imanjima vina za CEVICO i upravo zbog tako raznovrsnog porekla svojih vina i različitih predela sa kojih dolaze, CEVICO je zadržao tako veliki broj različitih brendova, sa ukupno preko 100 tipova vina, koje se proizvode u 15 vinarija, uz skoro neverovatnu proizvodnju od 100.000 tona vina godišnje, odnosno 100 miliona flaša! CEVICO je i veliki izvoznik italijanskih vina od kojih se proizvode druga poznata pića i najveći je snabdevač vina za Campari i Martini na svetu.

U velikoj i vrlo raznolikoj ponudi kompanije CEVICO, brend Cantina Ronco zauzima važno mesto primarnog brenda za vino koje se služi uz obroke, uz fokus na ugostetljske objekte koji žele kvalitetna italijanska vina po povoljnoj ceni. Upravo jer se Cantina Ronco vina prodaju kupcima kojima ambalaža nije prioritet, veliki deo Cantina Ronco ponude sastoji se od vina koja se pakuju u kutije koje sadrže po četiri flaše ili u tetrapake kapaciteta tri litra. Za ljubitelje vina ova vrsta ambalaže ne predstavlja prepreku, o čemu svedoče ocene na najvećim evropskim sajtovima za prodaju vina, koje su preko 4 na skali do 5, što je izuzetno retka ocena za vina koja koštaju manje od 10 evra po flaši. Upravo korišćenjem ovog tipa ambalaže, Cantina Ronco može da ponudi 3 litra vina po ceni koja je tek malo iznad cene jednog litra flaširanog vina istog tipa drugih proizvođača.

Dva osnovna tipa vina koje se prodaju u paketima od tri litre imaju jednostavne nazive: „crveno vino“ i „belo vino“. Crveno vino služi se uz glavna jela i meso, dok se belo služi uz predjela, ribu i sireve. Dva tipa vina iz IGT grupe, odnosno vina sa definisanim geografskim poreklom, takođe se prodaju u velikim pakovanjima, a to su Merlot Sangiovese, koji se služi uz crveno meso i Pinot Chardonnay, takođe pogodan za služenje uz ribu i sireve. U flašama se prodaju vina Bianco Sicilia IGT, koja dolaze iz više vinograda na Siciliji, kao Rose Salento IGT iz Apulije. Jedno od najpoznatijih Cantina Ronco vina je Rosso Sicilia IGT, koje je, pored ostalog, popularno i jer se može služiti uz sve vrste jela.

Cantina Ronco odnedavno nudi i BIO, odnosno organska vina u velikim pakovanjima, kao što je Rosso Terre Siciliane IGT BIO. Ova vina su skuplja od standardnih vina ali i dalje su daleko povoljnija od organskih vina drugih proizvođača, uz cene od oko 15 evra po flaši.

Pogledaj proizvode "Cantine Ronco"
Set Descending Direction
 1. Cantine Ronco Bianco

   
  1 l
  Country Flag
   Cantine Ronco Bianco AKCIJA
  459,00  RSD 499,00  RSD
 2. Cantine Ronco Rosso

   
  1 l
  Country Flag
   Cantine Ronco Rosso AKCIJA
  459,00  RSD 499,00  RSD
Set Descending Direction
Copyright 2021 vino.rs. Design by Smart Web.