Brancaia

Brancaia Vinarija

1981 g švajcarski bračni par Brigitte i Bruno Widmer kupili su napušteno imanje Brankaja (Brancaia) u samom srcu Toskane u opštini Castellina u Kjantiju (Chianti), da bi već 2 godine kasnije osvojili najveće priznanje za njihov Chianti Classico, i tako postavili put za jednu od najpoznatijih i najpoštovanijih vinarija u Italiji i širom sveta.

Od 1998 g Barbara Widmer enolog i ćerka osnivača, odgovorna je za vinogradarsvo i vinarstvo na imanju.

Danas je Brancaia jedna od vodećih vinarija Toskane, koja svake godine dobija važne državne i međunarodne nagrade za kvalitet vina.

Brancaia poseduje vinograde na tri imanja u Castellina u Chianti, Radda u Chianti i Maremi (Maremma) u Bolgeriju. Vinogradi se prostiru na oko 200 parcela na 80 hektara.

Ova tri imanja su različita na više načina, ali imaju jedno zajedničko stajalište: posvećen tim ljudi iz Brankaje sa jasnom filozofijom nastoji da postigne maksimalan kvalitet grožđa iz svakog vinograda – iz godine u godinu.

Savremeni vinski podrum na tri etaže omogućava upotrebu gravitacije umesto pumpi kako bi se mlada vina tretirala što je nežnije moguće. Fermentacija se odvija u čeličnim konusnim tankovima sa kontrolisanom temperaturom, nakon čega vina odležavaju 12 do 20 meseci u barik buradima ili u tankovima od betona.

Pogledaj proizvode "Brancaia"
Set Descending Direction
 1. Brancaia Chianti Classico

   
  0,75 l
  2.299,00  RSD
 2. Brancaia Chianti Classico Riserva

   
  0,75 l
  3.850,00  RSD
Set Descending Direction
Copyright 2021 vino.rs. Design by Smart Web.