Country Flag Bio
99 97

Salon S Le Mesnil Blanc de Blancs Brut Champagne

Šifra novog proizvoda
3418760001255
Vina Belo bebra Berba 2007 693 0,75 l

Najbolji šampanjac na svetu po oceni Decantera za 2020!

Salon dolazi iz najpoznatije Šampanj kuće iz kraljevstva šardonea (Cote des Blanc ). Neosporno je da poznavaoci smatraju Salon najboljim šampanjcem na svetu.

Koliko se u ovoj kući teži ka savršenstvu, govori podatak da Salon proizvodi samo jedno vino, koje se ne proizvodi svake godine, već samo u najboljim godinama ( obično tokom jedne decenije budu samo 2-3 takve godine ).

Salon je izuzetno delikatan, suptilno bogat, i sa godinama razvija arome kokosa, oraha, kafe i vanile. Svi ljubitelji šampanjca trebalo bi u nekoj životnoj fazi da dožive legendarni  Salon.

97.900,00  RSD

PDV uračunat u cenu i nema skrivenih troškova.

Kategorija Vino
Šifra proizvoda 3418760001255
Naziv proizvoda Salon S Le Mesnil Blanc de Blancs Brut Champagne
Naziv proizvođača Salon champagne
Zemlja porekla Francuska
Region Champagne
Boja vina Belo
Opis sorte Chardonnay 100%
Zapremina 0,75 l
Godina berbe 2007
Vrsta sudova za odležavanje Inox, 120 meseci u boci
Temperatura serviranja od 12° do 14°
Tip vina suva (0-4g šećera)
Procenat alkohola 12%
Vrsta vina Penušava vina

Salon, najpoznatija Šampanj kuća iz kraljevstva šardonea (Cote des Blanc ), proizvodi ono što poznavaoci smatraju najboljim šampanjcem na svetu. Koliko se u ovoj kući teži ka savršenstvu, govori podatak da Salon proizvodi samo jedno vino, koje se ne proizvodi svake godine, već samo kada su najbolje godine ( obično za deceniju budu 2-3 takve godine ). Salon je izuzetno delikatan, suptilno bogat, i sa godinama razvija arome kokosa, oraha, kafe i vanile. Svi ljubitelji šampanjca trebalo bi u nekoj životnoj fazi da dožive legendarni  Salon.

Prvi, najfiniji i najrealniji šampanjac Blan de Blancs, Salon je zaostavština jednog čoveka Eugène-Aimé Salon koji je svoj život posvetio stvaranju savršenog čistog 100% chardonnay šampanjca. Napravljen od grožđa uzgojenog na dubokim krednim zemljištima Le Mesnila, još uvek jednog od šampionskih sela Grand Cru, prividna jednostavnost ove formule uklapa se u izazove povezane sa stvaranjem vina kompleksnosti Salona. Pravi se u proseku samo tri puta po deceniji, berba 2007. je 41. salon koji će biti pušten iz ove malene kuće šampanjca u Le Mesnil-sur-Oger. Blan de blancs u svom najčistijem obliku.

  2007. takođe označava poslednju berbu  koja će biti predstavljena u formatu boca od 75 cl.

Prirodno bogatstvo Salona pruža toliko slaganja sa različitim jelima , čije namirnice mogu da dođu iz vazduha, sa kopna i iz mora. Postoji samo jedan uslov: Namirnice moraju da budu vrhunske !
Šta god to značilo za vas - kuvanje vaše mame i bake, otkriće vašeg prvog tartufa, ostrige ili kavijara, ukusnog ćevapa ili tempura - Salon šampanjac zauzeće bez problema svoje mesto za stolom.

Besplatna Isporuka

Za Porudžbine Preko 7000 RSD

Call Centar

Za Više Informacija I Pomoć
Pri Kupovini Pozovite
064 1042882

Naša preporuka

Copyright 2021 vino.rs. Design by Smart Web.