Di Lenardo (Više o proizvođaču)
Belo
0,75 l
Di Lenardo Pinot Grigio
Šifra novog proizvoda
8007711000055


Buket je vrlo ugodan s dobrim nizom sortnih mirisa kao što su kruška Williams, banana, marelica i cvjetovi bagrema. Ukus podsjeća na sirup od krušaka i koru dunje. Dobra ravnoteža kiselina dobro telo i dug završetak. Zrela vina imaju buket preprženih badema i slame.
1.140,00 RSD
Kategorija | Vino |
Šifra proizvoda | 8007711000055 |
Naziv proizvoda | Di Lenardo Pinot Grigio |
Naziv proizvođača | Di Lenardo |
Zemlja porekla | Italija |
Region | Friuli Venezia Giulia |
Boja vina | Belo |
Sorta grožđa | Pinot Grigio/ Pinot Gris |
Zapremina | 0,75 l |
Vrsta sudova za odležavanje | Inox |
Temperatura serviranja | od 10° do 12° |
Tip vina | suva (0-4g šećera) |
Procenat alkohola | 12,5% |
Vrsta vina | Mirna vina |
Cele bobice lagano se utisnu u pneumatsku presu. Nakon prvog postavljanja mošt se prebacuje u posude za fermentaciju s kontroliranom temperaturom. Vino ostaje na talogu pre punjenja u boce.
Buket je vrlo ugodan s dobrim nizom sortnih mirisa kao što su kruška Williams, banana, marelica i cvjetovi bagrema. Ukus podsjeća na sirup od krušaka i koru dunje. Dobra ravnoteža kiselina dobro telo i dug završetak. Zrela vina imaju buket preprženih badema i slame.
Servirati na temperaturi od 12° C
Pogledajte naše zavete za slaganje sa hranom
Belo meso (poput piletine, ćuretine, zečetine itd.) je sigurno najbolja rezervna hrana za spajanje s pinotom grigiom, zbog nežne teksture i mekog ukusa.
Dobro se slaže sa svim klasičnim morskim plodovima (pečena riba, riba s roštilja). Ali zahvaljujući svojoj svežini i bistroći sjaji se nežnim jelima (npr. Sushi, školjke, sabljarke ili karpaćo od brancina itd.).
Kravlje mlijeko pomaže u otkrivanju nekih slađih ukusa pinota sivog (Brie, Gruyere, Mozzarella, Parmigiano Reggiano). Ovčje mleko (Gouda, Roquefort, Manchego, Fleur du Marquis, Etorki) pomaže u naglašavanju njegovih zemljanijih i mineralnih tonova.
Lagana jela od testenine, budući da je ovo vino i samo po sebi kiselo, preporučuje se izbegavanje njegovog sparivanje s hranom koja ima visok sadržaj kiselina, poput agruma ili recepata na bazi paradajiza. Savršeno za kombinovanje s mešavinom svežeg bilja i povrća.
Dobro se slaže sa svim klasičnim morskim plodovima (pečena riba, riba s roštilja). Ali zahvaljujući svojoj svežini i bistroći sjaji se nežnim jelima (npr. Sushi, školjke, sabljarke ili karpaćo od brancina itd.).
Kravlje mlijeko pomaže u otkrivanju nekih slađih ukusa pinota sivog (Brie, Gruyere, Mozzarella, Parmigiano Reggiano). Ovčje mleko (Gouda, Roquefort, Manchego, Fleur du Marquis, Etorki) pomaže u naglašavanju njegovih zemljanijih i mineralnih tonova.
Lagana jela od testenine, budući da je ovo vino i samo po sebi kiselo, preporučuje se izbegavanje njegovog sparivanje s hranom koja ima visok sadržaj kiselina, poput agruma ili recepata na bazi paradajiza. Savršeno za kombinovanje s mešavinom svežeg bilja i povrća.

Besplatna Isporuka
Za Porudžbine Preko 7000 RSD

Call Centar
Za Više Informacija I Pomoć
Pri Kupovini Pozovite
Pri Kupovini Pozovite