Philipponnat Royal Reserve "Non Dose" Brut Champagne
0% šećera ! Savršen aperitiv za osobe koje broje kalorije.
Kraljevski kuve, velike složenosti i dubine, otkriva kvalitet vina od koga je ovaj vrhunski šampanjac stvoren. Kroz potpuno odsustvo šećera, nudi suptilnu mešavinu aromatične preciznosti, kroz mirisne note gloga, limete i pomorandže, mineralnost i karakter vina. Visok udeo pinot noira daje vinu njegov intenzitet i strukturu, sa bogatim ukusom crvenog voća, dok mu šardone daje eleganciju. Veoma svež, suv , kristalno čist, profinjen šampanjac.
Kategorija | Vino |
Šifra proizvoda | 3370896100007 |
Naziv proizvoda | Philipponnat Royal Reserve "Non Dose" Brut Champagne |
Naziv proizvođača | Philipponnat |
Zemlja porekla | Francuska |
Region | Champagne |
Boja vina | Belo |
Sorta grožđa | Chardonnay, Pinot Noir, Pinot Meunier |
Opis sorte | Chardonnay 30% , Pinot noir 65%, Pinot meunier 5% |
Zapremina | 0,75 l |
Vrsta sudova za odležavanje | Inox, 36 meseci u boci |
Temperatura serviranja | od 6° do 8° |
Tip vina | suva (0-4g šećera) |
Procenat alkohola | 12% |
Vrsta vina | Penušava vina |
Kraljevski kuve, velike složenosti i dubine, otkriva kvalitet vina od koga je ovaj vrhunski šampanjac stvoren. Kroz potpuno odsustvo šećera, nudi suptilnu mešavinu aromatične preciznosti, kroz mirisne note gloga, limete i pomorandže, mineralnost i karakter vina. Visok udeo pinot noira daje vinu njegov intenzitet i strukturu, sa bogatim ukusom crvenog voća, dok mu šardone daje eleganciju. Veoma svež, suv , kristalno čist, profinjen šampanjac.
Vino od koga se pravi ovaj vrhunski šampanjac dolazi od najkvalitetnijeg grožđa iz Grand Cru i Premier Cru vinograda. Ono po čemu je Filipona (Philipponnat ) šampanjac čuven, je da se prilikom pravljenja šampanjca od svežeg grožđa, obavezno dodaje 20-30% vina iz drvenih bačvi u kojima odležava vino minimum 3 godine po principu "Solera", a to znači da u tom vinu ima bar deo vina iz svake od prethodnih 30 berbi.
Filipona je prva šampanj kuća u celoj Šampanji, koja je na svim svojim etiketama, jasno zapisala koja je glavna berba koja se koristi za pravljenje blenda, koja je količina vina i šećera ( dosage ) koja se dodaje u šampanjac, i datum degožmana (degorgement ).
Besplatna Isporuka
Call Centar
Pri Kupovini Pozovite