Country Flag
Patric Piuze (Više o proizvođaču)

Patrick Piuze Les Minots Vaillons 1er Cru Chablis

Šifra novog proizvoda
8806610550452
Vina Belo bebra Berba 2019 693 0,75 l

Les Minots je posebna parcela u okviru 1er Cru Vaillons lokaliteta, sa 70 godina starim vinogradima koji su okrenuti prema jugu, tako da imaju dugu izloženost toplim sunčevim zracima.

Ovo je vino živahnih kiselina sa bukeom krede, prolećnog cveća, belih breskvi i finih zrelih citrusa, srednjeg tela sa uravnoteženom prepoznatljivom mineralnom zavrsnicom. Svojim talentom Patrick pomera granice kvaliteta i otkriva nove nijanse Šablija sa razlicitih parcela doprinoseći još većoj popularnosti ovog vina.

7.499,00  RSD

PDV uračunat u cenu i nema skrivenih troškova.

Kategorija Vino
Šifra proizvoda 8806610550452
Naziv proizvoda Patrick Piuze Les Minots Vaillons 1er Cru Chablis
Naziv proizvođača Patric Piuze
Zemlja porekla Francuska
Region Bourgogne/Burgundy
Vinogorje Chablis, Vaillons
Boja vina Belo
Sorta grožđa Chardonnay
Zapremina 0,75 l
Godina berbe 2019
Vrsta sudova za odležavanje Barrique burad
Opis vrste suda Barrique burad korišćena
Temperatura serviranja od 10° do 11°
Procenat alkohola 13,5%
Vrsta vina Mirna vina

Patrick Piuze je svojom posvećenošću kao konsultant stekao poverenje vinogradara u oblasti Šablija i to mu omogućava da bira grožđe sa najboljih parcela od kojih su neke jedne od najstarijih u Šabliju i da kroz proizvodnju svojih vina otkriva pravi karakter vrhunskog Šablija.

Les Minots je specificna parcela sa preko 70 godina starim zasadima vinograda i predstavlja najtopliji vinograd koji se prema tome i prvi bere. Ovo je vino živahnih kiselina sa bukeom prolećnog cveća, belih breskvi i finih zrelih citrusa, srednjeg tela sa uravnoteženom prepoznatljivom mineralnom završnicom. Svojim talentom Patrick pomera granice kvaliteta i otkriva nove nijanse Šablija sa razlicitih parcela doprinoseći još većoj popularnosti ovog vina.

Predlažemo da probate ovaj vrhunski Šabli uz morsku belu ribu, sa grilovanim I pečenim lososom, školjkama, jastozima ali I jelima sa pečenom I prženom piletinom.

Besplatna Isporuka

Za Porudžbine Preko 7000 RSD

Call Centar

Za Više Informacija I Pomoć
Pri Kupovini Pozovite
064 1042882

Naša preporuka

Copyright 2022 vino.rs. Design by Smart Web.