AKCIJA
Country Flag Gift
Frescobaldi (Više o proizvođaču)

Frescobaldi Nipozzano Riserva

Šifra novog proizvoda
8007425000181
Vina Crveno 693 0,75 l

Frescobaldi Nipozzano Riserva Chianti Rufina DOCG je izuzetno sofisticirano suvo crveno vino koje dolazi iz srca Toskane. Decanter 2021 zlato za Nipozzano i jedan od najboljih odnosa cena-kvalitet!

Castel Nipozzano je najstarije uporište porodice Frescobaldi. Posed i dvorac se nalaze nekoliko kilometara od same Firence, između dve reke, na nadmorskoj visini od 350m, što uz umerenu mediteransku klimu daje idealne uslove za proizvodnju vrhunskog grožđa.

2.376,00  RSD 2.649,00  RSD

PDV uračunat u cenu i nema skrivenih troškova.

Kategorija Vino
Šifra proizvoda 8007425000181
Naziv proizvoda Frescobaldi Nipozzano Riserva
Naziv proizvođača Frescobaldi
Zemlja porekla Italija
Region Toscana
Boja vina Crveno
Sorta grožđa Sangiovese
Zapremina 0,75 l
Vrsta sudova za odležavanje Odležavalo minimum 24 meseca u drvenim sudovima, i dalje je zadržalo elegantnost i prefinjenost koju dosnosi sama sorta Sangiovesse.
Temperatura serviranja od 16° do 18°
Tip vina suva (0-4g šećera)
Vrsta vina Mirna vina

Sa sedam vekova iza sebe i osam legendarnih pozicija vinograda u vlasništvu, vinska kuća Frescobaldi predstavlja esenciju onoga na šta pomislimo kad je Italija, renesansa i vino u pitanju. Konkretno kod ove etikete je najvećim slovima i s ponosom istaknuto Nipozzano, ukazujući da je grožđe i vino stasalo u okrilju legendarnog zamka Nipozano, udaljenog svega nekoliko kilometara od Firence na verovatno najdaljoj severoistočnoj koti oblasti Rufino i Kjantija uopšte. I svaki će vam poznavalac vina reći, umetnost vinarenja sabijena u ovu bocu simbol je vinske tradicije Toskane kao neraskidiva veza sunca, grožđa, zemlje i ljudi. Teroara...

Uz arome zrelih šljiva, crvenog bobičastog voća, ljubičica, pa i naznaka drveta, vanile, te pečenog lekovitog bilja koje su pojedini degustatori opisali, vino pred nama daleko je sofisticiranije. Nežne crvene šljive prepliću se na mirisu sa šumskim jagodama a sve prate arome krvi tipične za sanđoveze sortu i zemlje koje se definitivno i veoma jasno pretaču i na ukus. Na nepcu Nipozzano definitivno želi da ostane trajno upamćen. Nakon juriša ekstremno sočnih kiselina koje su orden na reveru ovog vina i aromatska naznaka zrelih citrusa, snažni ali izbrušeni tanini „muški“ prianjaju kako bi se u završnici razvile reminescencije na kamen iz koga lagano ali dugotrajno izvire neke novo probuđeno crveno voće. Ovo vino se može kobinovati sa raznom kuhinjom, jer zbog svoje strukture i srednjeg tela, neće preovladati ukuse samog jela, već će mu biti odlična potpora i upotpuniće senzaciju uparivanja hrane i vina.

Ovo vino se može kobinovati sa raznom kuhinjom, jer zbog svoje strukture i srednjeg tela, neće preovladati ukuse samog jela, već će mu biti odlična potpora i upotpuniće senzaciju uparivanja hrane i vina.

Besplatna Isporuka

Za Porudžbine Preko 7000 RSD

Call Centar

Za Više Informacija I Pomoć
Pri Kupovini Pozovite
064 1042882

Naša preporuka

Copyright 2023 vino.rs. Design by Smart Web.