Country Flag Gift

Frescobaldi Laudemio Maslinovo Ulje

Šifra novog proizvoda
8007425007203
728 0,5 l

Laudemio Frescobaldi predstavlja sinonim za kvalitet ulja Toskane. Na svakoj boci je označena godina berbe. Proizvodi se na imanju u maslinjacima čuvene porodice Frescobaldi.

Izraz Laudemio predstavlja najbolji deo berbe i ulje iz tog perioda se uvek ostavljalo za vlasnika imanja. I danas samo najbolje ulje moze da bude flaširano kao Frescobaldi Laudemio.

Posebno bistro maslinovo ulje, smaragdno zelene boje ima miris sveže pokošene trave i artičoka. Na nepcu ima vrlo intenzivan ukus svežeg voća, začina uz minimalnu kiselost manju od 0,2%. Ovo izuzetno ulje prati i dizajnirana boca koja podseća na francuski parfem. Dolazi pakovano u kutiji kako bi se obezbedila zaštita od negativnog uticaja svetlosti na ulje.

3.799,00  RSD

PDV uračunat u cenu i nema skrivenih troškova.

Kategorija Gastro, Maslinova Ulja
Šifra proizvoda 8007425007203
Naziv proizvoda Frescobaldi Laudemio Maslinovo Ulje
Naziv proizvođača Frescobaldi
Zemlja porekla Italija
Region Toscana
Zapremina 0,5 l

Maslinici Frescobaldi nalaze se u Toskani, oko Firence, između 200 i 500 metara nadmorske visine, a terroir i mikroklima obezbedjuju da masline daju plodove koji su jedinstveni u svetu po intenzitetu svojih nutritivnih i organoleptičkih svojstava . Berba se uvijek odvija pre sazrevanja maslina, u Oktobru i pre kraja Novembra. Na taj način sva svojstva koja se smanjuju tokom procesa starenja ostaju netaknuta u proizvodu. Presovanje se odvija u najkraćem mogućem roku, najkasnije 24 sata nakon berbe. Frescobaldi poseduje ličnu uljaru i na taj način može da ispratiti celi proizvodni lanac i obezbedi najviši kvalitet. Frescobaldi ulje se filtrira i iz tog razloga je bistro i bez ostataka. Ovaj podatak je značajan jer ne samo da ga čini posebno dugotrajnim jer je bez ostataka koji se s vremenom mogu pokvariti, već mu omogućuje i da duže zadrži svetlo zelenu boju. Samo ga čuvajte ispravno, uvek u pakovanju, dobro zatvoreno i dalje od izvora toplote. Nakon što se proizvede, ekstra devičansko maslinovo ulje degustira ocenjuje odbor stručnjaka, a samo najkvalitetije ulje biva plasirano kao Laudemio Frescobaldi.

Svake godine u Novembru, za rođendan prvu bocu nove berbe dobija na poklon britanski princ Charles: pravi poznavaoc koji je pre 30 godina posadio maslinu u Castellu Nipozzanu.

Besplatna Isporuka

Za Porudžbine Preko 7000 RSD

Call Centar

Za Više Informacija I Pomoć
Pri Kupovini Pozovite
064 1042882

Naša preporuka

Copyright 2021 vino.rs. Design by Smart Web.