Country Flag Gift Gift
Erdevik (Više o proizvođaču)

Erdevik Omnibus Lector Platinum Collection

Šifra novog proizvoda
Erdevik Omnibus Lector Platinum Collection
Vina Belo 693 0,75 l

Omnibus Lector 2015 je najviše ocenjeno vino u istoriji srpskog vinarstva! Prestižna platinasta medalja i svetski vrednih 97 poena koje je na najprestižnijem globalnom ocenjivanju vina Decanter.u Trenutku osvajanja ovog prestižnog priznanja vino već nije bilo dostupno na tržištu. Svaka naredna berba je bila rasprodata u rekordnom roku.

Omnibus Lector Platinum Collection vinarije Erdevik predstavljen je u limitiranoj seriji od samo 50 numerisanih kutija. Omnibus Lector Platinum Collection sadrži po jednu bocu iz tri različite berbe iz arhive vinarije: 2015, 2016 i 2017. pakovane u drvenu kutiju.

Namenjen isključivo vrsnim poznavaocima vina, posebno ljubiteljima sorte šardone i barikiranog šardone jer Platinum Collection predstavlja omaž najvećem uspehu jednog srpskog vina u istoriji srpskog vinarstva.

24.600,00  RSD

PDV uračunat u cenu i nema skrivenih troškova.

Kategorija Vino
Šifra proizvoda Erdevik Omnibus Lector Platinum Collection
Naziv proizvoda Erdevik Omnibus Lector Platinum Collection
Naziv proizvođača Erdevik
Zemlja porekla Srbija
Region Sremski Rejon
Vinogorje Fruškogorsko vinogorje
Boja vina Belo
Sorta grožđa Chardonnay
Zapremina 0,75 l
Vrsta sudova za odležavanje barik
Temperatura serviranja od 10° do 12°
Tip vina suva (0-4g šećera)
Procenat alkohola 13,5%
Vrsta vina Mirna vina

Da podsetimo, vino Omnibus Lector 2015 donelo je srebrnu medalju kao prvo prestižno priznanje vinariji Erdevik sa najcenjenijeg nadmetanja šardonea Citadelles du Vin u Francuskoj 2017. godine, da bi se 2020. godine u Londonu popelo na pijedestal novije srpske vinske istorije što samo govori u prilog potencijalu daljeg odležavanja ovog vina, baš kao i naslednika iz narednih berbi.

Sve boce imaju savršeno poreklo i dolaze iz arhive vinarije Erdevik u kojoj se nalazi još svega nekoliko stotina flaša Omnibus Lector vina iz 2015. godine. Pritom je i srebrom nagrađeni na Decanteru Omnibus Lector 2017 sve teže pronaći u prodaji pa se čini kako je Platinum Collection jedinstvena prilika da ovim šardoneom obogatite sopstvenu kolekciju omiljenih vina.

Preporuka vinarije je da ovaj vrsni barikirani Chardonnay uparite sa škampima u sosu od limunove trave.

Besplatna Isporuka

Za Porudžbine Preko 7000 RSD

Call Centar

Za Više Informacija I Pomoć
Pri Kupovini Pozovite
064 1042882

Naša preporuka

Copyright 2022 vino.rs. Design by Smart Web.