Deurić

Moderna fruškogorska vinarija nastala u srcu jedne od najvećih plantaža jabuka u Srbiji, Za svega nekoliko godina postigla je velike uspehe i redovno osvaja značajna priznanja na velikim svetskim ocenjivanjima. Izuzetni uslovi i kapaciteti Vinske kuće za vinski turizam sa četiri apartmana, motorizovani obilazak vinograda, blizina čuvenih banja, manastira i jezera. Dobitnik nagrade Privredne komore Vojvodine za kvalitet usluga.

Vinarija proglašena najboljom mladom vinarijom Srbije 2016. godine sa nedavno otvorenim ekskluzivnim barik podrumom godišnje proizvede oko 150.000 boca vina. Uz savremenu opremu posebna se pažnja poklanja tehnološkim postupcima koji omogućavaju da se vina što više dobijaju prirodnim putem bez pritiskanja.

Ovaj deo Fruške gore poznat je po vinogradima još od 3. veka kada ih je podigao rimski car Probus. Oko vinarije a na južnim padinama i nadmorskoj visini od 250 metara podignuto je 16 hektara vinograda sa najboljim klonovima, a uzgajaju se rajnski rizling, sovinjon, traminac, šardone, probus, merlo i pino noar.

Kompanija Atos Fructum, najmlađa članica Deus business grupe, osnovana je 2007. godine a nakon sedam godina stvorena je savremena plantaža jabuka na 100 hektara. Od 2009. na 14 hektara gaji se grožđe, prva vina proizvedena su 2012. godine a naredne je otvorena Vinska kuća sa vinarijom, salom za degustaciju, restoranom, prostorom za otvorene promocije.

Tri godine nakon prvih proizvedenih vina, vinarija Deurić bila je sa četiri osvojena srebra za četiri poslate etikete na BIWC u Sofiji najuspešnija srpska vinarija na tom takmičenju, a sličan uspeh ponovila je i 2017. godine na ocenjivanju Decanter kada je od devet poslatih etiketa svih devet dobilo priznanja!

PREPORUKA VINO.RS

TALAS CRVENI 2015

Kupaža pino noara i merloa, cenovno najdostupnije crveno vino sa srebrnim medaljama sa Decantera i nadmetanja u Beču AWC, dva najveća ocenjivanja u svetu! Pitko, sa mnogo crvenog voća gde se igraju višnje, trešnje, maline, šljive pa i one male šumske bobice, samo su uvod u kombinaciju finih tanina i svežih razigranih kiselina. Odlično uz predjela, crvena mesa, jake žute sireve, voćni kup. Ima i posebno dobru karakteristiku – ne zahteva hranu da bi ponudio puno uživanje.

Set Descending Direction
Set Descending Direction
Copyright 2022 vino.rs. Design by Smart Web.