Damjan Ribolla Gialla



Orange wine ! 100% Ribolla Gialla - Tečna hrskavost.
U čaši je puno života, prelepe jarke jantarne boje. Tajna njegove lepote se ne oseti odmah na mirisu vina, gde se na početku skriva, već na nepcima gde se oslobađaju bogate ukusne arome. Debela pokožica, bogata taninima daje vinu svoj ukus: od sušenog voća do nežnih voćnih ukusnih nota zrele breskve i kajsije sa dugom i postojanom mineralnom završnicom. Nakon gutljaja imate osećaj "žvakanja" vina. Uranjajući u čašu zatvorenih očiju, senzacija se povećava.
Da biste uživali u ovom zanatskom oranž vinu u najboljem izdanju, preporučujemo da ga otvorite 30 min pre degustiranja kako bi vino "prodisalo".
Kategorija | Vino |
Šifra proizvoda | 8806610550520 |
Naziv proizvoda | Damjan Ribolla Gialla |
Naziv proizvođača | Damijan Podversic |
Zemlja porekla | Italija |
Region | |
Vinogorje | Friuli |
Boja vina | Belo |
Sorta grožđa | Ribolla Gialla |
Zapremina | 0,75 l |
Godina berbe | 2017 |
Vrsta sudova za odležavanje | Hrastove bačve |
Opis vrste suda | Hrastove bačve 2-3 hiljade litara 36 meseci, u boci 12 meseci |
Temperatura serviranja | od 14° do 16° |
Procenat alkohola | 13,5% |
Vrsta vina | Mirna vina |
Damjan Podversić je vinar koji poštuje pravila biodinamike a pogotovo teoriju o lunarnom uticaju na ekosistem Zemlje, vinar koji se od svojih početaka opredelio za jedinstven I neobičan način proizvodnje vina.
Fermentacija se odvija u konusnim bačvama od hrasta uz prisustvo pokožice groždja u periodu od 30 do 90 dana uz kontrolisanu temperaturu, vino zatim odležava u hrastovim bačvama od 2 - 3 hiljade litara 36 meseci i još 12 meseci u boci. Kompletan proces za posledicu ima neverovatno vino, punog tela intenzivno i elegantno na mirisu sa prijatnim voćnim notama i prijatnom mineralnom završnicom.
Originalno,sofisticirano vino zapanjujućeg ukusa koje osvaja snažnom strukturom koje se može uporediti sa najvećim svetskim belim vinima.

Besplatna Isporuka

Call Centar
Pri Kupovini Pozovite