Country Flag
Damijan Podversic (Više o proizvođaču)

Damjan Ribolla Gialla

Šifra novog proizvoda
8806610550520
Vina Belo bebra Berba 2017 693 0,75 l

Orange wine ! 100% Ribolla Gialla - Tečna hrskavost.

U čaši je puno života, prelepe jarke jantarne boje. Tajna njegove lepote se ne oseti odmah na mirisu vina, gde se na početku skriva, već na nepcima gde se oslobađaju bogate ukusne arome. Debela pokožica, bogata taninima daje vinu svoj ukus: od sušenog voća do nežnih voćnih ukusnih nota zrele breskve i kajsije sa dugom i postojanom mineralnom završnicom. Nakon gutljaja imate osećaj "žvakanja" vina. Uranjajući u čašu zatvorenih očiju, senzacija se povećava.

Da biste uživali u ovom zanatskom oranž vinu u najboljem izdanju, preporučujemo da ga otvorite 30 min pre degustiranja kako bi vino "prodisalo".

5.985,00  RSD

PDV uračunat u cenu i nema skrivenih troškova.

Kategorija Vino
Šifra proizvoda 8806610550520
Naziv proizvoda Damjan Ribolla Gialla
Naziv proizvođača Damijan Podversic
Zemlja porekla Italija
Region
Vinogorje Friuli
Boja vina Belo
Sorta grožđa Ribolla Gialla
Zapremina 0,75 l
Godina berbe 2017
Vrsta sudova za odležavanje Hrastove bačve
Opis vrste suda Hrastove bačve 2-3 hiljade litara 36 meseci, u boci 12 meseci
Temperatura serviranja od 14° do 16°
Procenat alkohola 13,5%
Vrsta vina Mirna vina

Damjan Podversić je vinar koji poštuje pravila biodinamike a pogotovo teoriju o lunarnom uticaju na ekosistem Zemlje, vinar koji se od svojih početaka opredelio za jedinstven I neobičan način proizvodnje vina.

Fermentacija se odvija u konusnim bačvama od hrasta uz prisustvo pokožice groždja u periodu od 30 do 90 dana uz kontrolisanu temperaturu, vino zatim odležava u hrastovim bačvama od 2 - 3 hiljade litara 36 meseci i još 12 meseci u boci. Kompletan proces za posledicu ima neverovatno vino, punog tela intenzivno i elegantno na mirisu sa prijatnim voćnim notama i prijatnom mineralnom završnicom.

Originalno,sofisticirano vino zapanjujućeg ukusa koje osvaja snažnom strukturom koje se može uporediti sa najvećim svetskim belim vinima.

Preporucuje se uz topla riblja predjela, grilovanu I prženu ribu,sa pastama sa morskim plodovima I gulašima sa belim mesom.

Besplatna Isporuka

Za Porudžbine Preko 7000 RSD

Call Centar

Za Više Informacija I Pomoć
Pri Kupovini Pozovite
064 1042882

Naša preporuka

Copyright 2022 vino.rs. Design by Smart Web.