AKCIJA
Country Flag
94

Damilano Lecinquevigne Barolo Riserva

Šifra novog proizvoda
8806610550544
Vina Crveno bebra Berba 2004 693 0,75 l

Lecinquevigne Barolo Riserva nastaje samo od najkvalitetnijeg grožđa iz najboljih berbi. Prva berba je bila 1999 g.Vino berbe 2004 g je vrhunsko vino, rođeno iz 5 najznačajnijih "Cru" vinograda, iz srca vinogorja Langhe, u okolini mesta Barolo.

Intenzivne rubin crvene boje sa granitnim odsjajem, Barolo Riserva Lecinquevigne predstavlja vanserijsko vino sa delikatnim notama zrelih višanja, šljiva I ribizli koje prate tonovi crne čokolade I postojani I čvrsti tanini. Barolo Riserva vino je punog tela, veoma raskošno i svilenkasto sa veoma dugim i prijatnim ukusom u ustima. Vino koje u sebi nosi tajnu groždja kome je sudjeno da postane Damilano vino vrhunskog kvaliteta.

10.740,00  RSD 11.900,00  RSD

PDV uračunat u cenu i nema skrivenih troškova.

Kategorija Vino
Šifra proizvoda 8806610550544
Naziv proizvoda Damilano Lecinquevigne Barolo Riserva
Naziv proizvođača Damilano
Zemlja porekla Italija
Region Piedmonte
Vinogorje Barolo, Langhe
Boja vina Crveno
Sorta grožđa Nebbiolo
Zapremina 0,75 l
Godina berbe 2004
Vrsta sudova za odležavanje Velike hrastove bačve, Barrique burad
Opis vrste suda 80% vina Velike hrastove bačve 36 meseci, 20% vina barrique burad 36 meseci, u boci 24 meseca.
Temperatura serviranja od 18° do 20°
Procenat alkohola 14%
Vrsta vina Mirna vina

Damilano je jedna od najstarijih vinarija u Barolu, sa tradicijom od 1890 g.

Lecinquevigne Barolo Riserva je veliko i važno crveno vino iz Piemontea koje nastaje od najkvalitetnijeg grožđa iz najboljih berbi, verno najstarijim običajima teritorije. Prema tradiciji Piemonta, Barolo se proizvodio od grožđa koje je dolazilo iz više različitih vinogorja sa različitih teroara, kako bi se dobilo što kompleksnije vino.

Damilano Lecinquevigne Barolo Riserva je rođen u srcu vinogorja Langhe i predstavlja sintezu najboljih karakteristika 5 najboljih Cru vinograda Castellero, Monvigliero, Fossati (La Morra), Ravera (Novelo) i Cavourrina vinograd smešten u Grinzane Cavour. Barolo Riserva Lecinquevigne predstavlja vanserijsko vino sa delikatnim notama zrelih višanja,šljiva I ribizli koje prate tonovi crne cokolade I postojani I čvrsti tanini. Vino koje u sebi nosi tajnu groždja kome je sudjeno da postane Damilano vino vrhunskog kvaliteta, groždje koje se uzgaja na odabranim i prestižnim vinogradima o kojima trenutno brine četvrta generacija Damilano porodice, na nepcima je sočno i baršunasto punog tela, u ustima je raskošno i svileno.Vino koje u sebi nosi istoriju jedne od najstarijih porodica koji se bave proizvodnjom Barola, koje je satkano od znanja i iskustva koje se prenosilo sa kolena na koleno.

Sjajno se slaze sa pastom bolognese, rižotom sa mesom i pečurkama, dinstanom govedinom, prženim I grilovanim mesom, tradicionalnim mesom sa roštilja, jagnjetinom i gulašima sa mesom i povrćem.

Besplatna Isporuka

Za Porudžbine Preko 7000 RSD

Call Centar

Za Više Informacija I Pomoć
Pri Kupovini Pozovite
064 1042882

Naša preporuka

Copyright 2022 vino.rs. Design by Smart Web.