Country Flag Gift
La Chablisienne (Više o proizvođaču)

La Chablisienne Chateau Grenouilles Grand Cru Chablis

Šifra novog proizvoda
3332418000332
Vina Belo bebra Berba 2013 693 0,75 l

Jedinstveno retko vino od 100% šardonea !

Nekada davno bilo je sedam Grand Crus-a ... i jedan zamak. Domaine Chateau Grenouilles je izuzetno imanje, jedinstveno u Chablis-u. Nalazi se na placu na brdu poznatom kao "Grenouilles" u srcu Grand cru oblasti.

Zlatne boje sa srebnastim odsjajima, na nosu se osećaju izvrsne mirisne finese sa suptilnim cvetnim i voćnim ( žuto voće ) notama. Kada se otvori u čaši postaje ukusno mineralno. Na ukusu je veoma koncentrisano, sa čistim voćnim aromama umotanim u mineralni okvir. /Veličanstveno i izuzetno retko vino Chateau Grenouilles 2017.

8.988,00  RSD

PDV uračunat u cenu i nema skrivenih troškova.

Kategorija Vino
Šifra proizvoda 3332418000332
Naziv proizvoda La Chablisienne Chateau Grenouilles Grand Cru Chablis
Naziv proizvođača La Chablisienne
Zemlja porekla Francuska
Region Bourgogne/Burgundy
Vinogorje Chablis
Boja vina Belo
Sorta grožđa Chardonnay
Zapremina 0,75 l
Godina berbe 2013
Vrsta sudova za odležavanje Inox, 14 meseci drvene bačve
Temperatura serviranja od 8° do 10°
Tip vina suva (0-4g šećera)
Procenat alkohola 13%
Vrsta vina Mirna vina

Nekada davno bilo je sedam Grand Crus-a ... i jedan zamak. Domaine Chateau Grenouilles je izuzetno imanje, jedinstveno u Chablis-u. Nalazi se na placu na brdu poznatom kao "Grenouilles" u srcu Grand cru oblasti. 2003. godine La Chablisienne je nasledio ovu legendu.

Grenouilles je jedan od najređih Chablis Grand Crus-a, formira neprekinutu parcelu od 7,2 hektara, izvrsno izloženu na jugozapadnoj padini i okrenutu prema selu Chablis. Sastoji se od malih parcela starih loza koje se pažljivo ručno beru.

Chateau Grenouilles je legendarno belo vino sa jednim od najsjajnijih izraza mineralnosti. Ovo sjajno vino s vremenom otkriva svoj istinski potencijal zahvaljujući izuzetnom kvalitetu starenja.

Probati Chateau Grenouilles-a određenog doba znači iskusiti jedinstvenu „mineralnu emociju“ i dodirnuti samu dušu velikih Chablis-ovih Grand cru terora. U momentu flaširanja, mirisna preciznost je već istaknuta u bukeu, dok je u ustima osećaj čist i dubok, što predstavlja veličanstveno bogatstvo proizašlo iz savršene zrelosti grožđa. Mineral se oseti ispod površine, a završni sloj je još u povojima ... ali posao je u toku. Aromatičan izraz vina biće na vrhuncu puno godina nakon berbe. U tom trenutku je sve složenije i suptilnije. Voće je, na primer, manje egzotično, a kandirani citrusi imaju intenzivniji dodir dok se mineralnost počinje razvijati. Na nepcu struktura vina počinje da se definiše.

Osam, deset, čak petnaest godina nakon berbe, nos je ravan i čist, intenzivan i složen, sa bukeom svežeg voća, belog cveća, mekih začinskih nota, citronele biljke, meda, voska ... osećaj minerala i joda je jasno definisan. Naročito je skladan na nepcu; vrlo izbalansiran, izvanredno čist, nežan i elegantan sa izuzetno dugim mineralnim finišom. Konačno to je suština ovog Chablis-a, savršen balans, velika radost, izvanredno sećanje.

Najbolje ide uz bogate školjke poput ostriga, uz rakove, odležale sireve, specijalitete od belog mesa.

Besplatna Isporuka

Za Porudžbine Preko 7000 RSD

Call Centar

Za Više Informacija I Pomoć
Pri Kupovini Pozovite
064 1042882

Naša preporuka

Copyright 2022 vino.rs. Design by Smart Web.