Country Flag
Frescobaldi (Više o proizvođaču)

Frescobaldi Castelgiocondo Brunello di Montalcino Magnum

Šifra novog proizvoda
8002366927016
Vina Crveno 709 1,5 l

Frescobaldi Castelgiocondo Brunello di Montalcino DOCG se pravi pažljivo probranog grožđa sorte Sangiovesse iz oblasti Montalcino i odležava minimum pet godina pre nego što izađe na tržište. Ovo vino je formirano u potpunosti, te pored primarnih i sekundarnih aroma, prisutne su i tercijalne arome od dugog odležavanja kao što su crna čokolada i pržena kafa, a kvalitet samog grožđa se oseti kroz dugu završnicu pri ispijanju.

Ovo vino je globalno prepoznatljivo po kontinitetu nivoa kvaltiteta.

13.490,00  RSD

PDV uračunat u cenu i nema skrivenih troškova.

Kategorija Vino
Šifra proizvoda 8002366927016
Naziv proizvoda Frescobaldi Castelgiocondo Brunello di Montalcino Magnum
Naziv proizvođača Frescobaldi
Zemlja porekla Italija
Region Toscana
Boja vina Crveno
Sorta grožđa Sangiovese
Zapremina 1,5 l
Temperatura serviranja od 16° do 18°
Tip vina suva (0-4g šećera)
Vrsta vina Mirna vina

Frescobaldi Castelgiocondo Brunello di Montalcino DOCG Južno od najveće oblasti Toskane – Chianti, ispod grada Sienna, nalazi se mala oblast koja nosi naziv po istoimenom selu Montalcino, iz koje nam dolazi jedno od najpoznatijih velikih vina na svetu – Brunello di Montalcino DOCG. Iako je oblast južnije od Chianti-a, nalazi se na većoj nadmorskoj visini, te je moguće da pored punog tela, zadži i visoke kiseline, što su idealne predispozicije za proizvodnju velikih vina.

Castelgiocondo je jedno od prva četiri imanja u Montalcino koji su na samom početku 19. Veka pročeli sa proizvodnjom Brunell-a.

Frescobaldi Castelgiocondo Brunello di Montalcino DOCG se pravi pažljivo probranog grožđa sorte Sangiovesse iz oblasti Montalcino i odlžava minimum pet godina pre nego što izađe na tržište. Samim tim, kupac već zna da je ovo vino formirano u potpunosti, te pored primarnih i sekundarnih aroma, prisutne su i tercijalne arome od dugog odležavanja kao što su crna čokolada i pržena kafa, a kvalitet samog grožđa se oseti kroz dugačku završnicu pri ispijanju.

Ovo vino je globalno prepoznatljivo po kontinitetu nivoa kvaltiteta.

Na samoj etiketi Frescobaldi Castelgiocondo Brunello di Montalcino DOCG se nalazi figura Guidoricco da Fofliano, komadanta trupa vojske Siene, koji je 1323. godine vodio napad na dvorac Montemassi. Ovaj motiv je odabran da bude na etiketi, jer je upravo taj napad vojske Sienne bio jedan od bitnih događaja za porodicu Frescobaldi, koja je u tom periodu ulazila u posao proizvodnje vina.

Besplatna Isporuka

Za Porudžbine Preko 7000 RSD

Call Centar

Za Više Informacija I Pomoć
Pri Kupovini Pozovite
064 1042882

Naša preporuka

Copyright 2022 vino.rs. Design by Smart Web.