Bruno Paillrad Premiere Cuvee Extra Brut Champagne


Od nastanka Bruno Paillard Šampanj kuće pa sve do danas, ova se vina nalaze isključivo u najboljim vinotekama I restoranima širom sveta, među kojima su čak 422 ovenčana Mišelinovim zvezdicama
Izvanredan primer Extra Brut šampanjca ( vrlo suvo i naglašenih kiselina, sa minimalnom količinom zaostalog šećera, oličenje sadašnjih trendova u vinu ), veoma je složeno vino dobijeno od najkvalitetnijeg grožđa iz čak 35 vinograda.
Na nosu, otkriva citrusne note šardonea, limetu i grejpfrut, nakon čega se otvara drugi aromatski sloj pino noara-ribizle, maline i višnje. Razigravanje u čaši dodaje i treći, ponešto egzotičniji sloj pino menijea. Vedar, živahan ukus na nepcu sastavljen je od nota citrusa, badema, tostiranog hleba, ali i tamnog voća, poput trešnje,smokve i kupine, a završnica je duga i čista.
Kategorija | Vino |
Šifra proizvoda | 3590661017501 |
Naziv proizvoda | Bruno Paillrad Premiere Cuvee Extra Brut Champagne |
Naziv proizvođača | Bruno Paillard |
Zemlja porekla | Francuska |
Region | Champagne |
Boja vina | Belo |
Sorta grožđa | Kupaža belih sorti |
Opis sorte | Chardonnay 33% , Pinot Noir 45% , Pinot Meunier 22% |
Zapremina | 0,75 l |
Vrsta sudova za odležavanje | Inox (80% vina za cuvee ), barrique ( 20% vina za cuvee ), 40 meseci u boci |
Temperatura serviranja | od 6° do 8° |
Tip vina | suva (0-4g šećera) |
Procenat alkohola | 12% |
Vrsta vina | Penušava vina |
Izvanredan primer Extra Brut šampanjca ( vrlo suvo i naglašenih kiselina, sa minimalnom količinom zaostalog šećera, oličenje sadašnjih trendova u vinu ), veoma je složeno vino dobijeno od najkvalitetnijeg grožđa iz čak 35 vinograda.
Na nosu, otkriva citrusne note šardonea, limetu i grejpfrut, nakon čega se otvara drugi aromatski sloj pino noara-ribizle, maline i višnje. Razigravanje u čaši dodaje i treći, ponešto egzotičniji sloj pino menijea. Vedar, živahan ukus na nepcu sastavljen je od nota citrusa, badema, tostiranog hleba, ali i tamnog voća, poput trešnje,smokve i kupine, a završnica je duga i čista. Zlatna boja slame otkriva visoko prisustvo šardonea i samo blago pritiskanje grožđica, iz kojih je uzet najfiniji sok. Fini mehurići nastaju usled strogog izbora najboljeg grožđa, savršeno kontrolisane temperature u podrumu i veoma dugog odležavanja vina.
Vino u boci odležava 36 meseci, a zatim nakon degožmana još 5 meseci. Rezervno vino koje se koristi za dosaž je mešavina 25 berbi od 1985. godine i to rezervno vino je 50% konačne smeše za dosaž. Grožđani šećer koji se dodaje u dosaž ima manje od 6g/ l.

Besplatna Isporuka

Call Centar
Pri Kupovini Pozovite