Country Flag Gift Bio
92
Bruno Paillard (Više o proizvođaču)

Bruno Paillrad Premiere Cuvee Extra Brut Champagne

Šifra novog proizvoda
3590661017501
Vina Belo 693 0,75 l

Od nastanka Bruno Paillard Šampanj kuće pa sve do danas, ova se vina nalaze isključivo u najboljim vinotekama I restoranima širom sveta, među kojima su čak 422 ovenčana Mišelinovim zvezdicama

Izvanredan primer Extra Brut šampanjca ( vrlo suvo i naglašenih kiselina, sa minimalnom količinom zaostalog šećera, oličenje sadašnjih trendova u vinu ), veoma je složeno vino dobijeno od najkvalitetnijeg grožđa iz čak 35 vinograda.

Na nosu, otkriva citrusne note šardonea, limetu i grejpfrut, nakon čega se otvara drugi aromatski sloj pino noara-ribizle, maline i višnje. Razigravanje u čaši dodaje i treći, ponešto egzotičniji sloj pino menijea. Vedar, živahan ukus na nepcu sastavljen je od nota citrusa, badema, tostiranog hleba, ali i tamnog voća, poput trešnje,smokve i kupine, a završnica je duga i čista.

7.500,00  RSD

PDV uračunat u cenu i nema skrivenih troškova.

Kategorija Vino
Šifra proizvoda 3590661017501
Naziv proizvoda Bruno Paillrad Premiere Cuvee Extra Brut Champagne
Naziv proizvođača Bruno Paillard
Zemlja porekla Francuska
Region Champagne
Boja vina Belo
Sorta grožđa Kupaža belih sorti
Opis sorte Chardonnay 33% , Pinot Noir 45% , Pinot Meunier 22%
Zapremina 0,75 l
Vrsta sudova za odležavanje Inox (80% vina za cuvee ), barrique ( 20% vina za cuvee ), 40 meseci u boci
Temperatura serviranja od 6° do 8°
Tip vina suva (0-4g šećera)
Procenat alkohola 12%
Vrsta vina Penušava vina

Izvanredan primer Extra Brut šampanjca ( vrlo suvo i naglašenih kiselina, sa minimalnom količinom zaostalog šećera, oličenje sadašnjih trendova u vinu ), veoma je složeno vino dobijeno od najkvalitetnijeg grožđa iz čak 35 vinograda.

Na nosu, otkriva citrusne note šardonea, limetu i grejpfrut, nakon čega se otvara drugi aromatski sloj pino noara-ribizle, maline i višnje. Razigravanje u čaši dodaje i treći, ponešto egzotičniji sloj pino menijea. Vedar, živahan ukus na nepcu sastavljen je od nota citrusa, badema, tostiranog hleba, ali i tamnog voća, poput trešnje,smokve i kupine, a završnica je duga i čista. Zlatna boja slame otkriva visoko prisustvo šardonea i samo blago pritiskanje grožđica, iz kojih je uzet najfiniji sok. Fini mehurići nastaju usled strogog izbora najboljeg grožđa, savršeno kontrolisane temperature u podrumu i veoma dugog odležavanja vina.

Vino u boci odležava 36 meseci, a zatim nakon degožmana još 5 meseci. Rezervno vino koje se koristi za dosaž je mešavina 25 berbi od 1985. godine i to rezervno vino je 50% konačne smeše za dosaž. Grožđani šećer koji se dodaje u dosaž ima manje od 6g/ l.

Izvrstan aperitiv, šampanjac koji će upotpuniti vaše radosne trenutke. Kada je uparivanje sa hranom u pitanju, veliki kuvar Žoel Robušon ( Joel Robuchon ) je deset godina tragao za najboljim jelom koje će pratiti ovo vrhunsko vino. Njegova finalna preporuka glasi - Rižoto sa školjkama. Bilo koje jelo od morskih plodova, nastalo u ovom duhu biće odličan pratilac ovog šampanjca.

Besplatna Isporuka

Za Porudžbine Preko 7000 RSD

Call Centar

Za Više Informacija I Pomoć
Pri Kupovini Pozovite
064 1042882

Naša preporuka

Copyright 2023 vino.rs. Design by Smart Web.